ووشو در سال ۱۴۰۳/ درخشش در آسیا و جهان
ووشو در سال ۱۴۰۳/ درخشش در آسیا و جهان
۱۴۰۴/۰۱/۱۰  |   ۱۷:۳۱:۱۵

ووشو ایران در سال گذشته نیز دستاوردهای خوبی در آسیا و جهان داشت که این نتایج البته با تغییراتی در کادر فنی تیم‌های ملی همراه شد.

به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، فدراسیون ووشو در سالیان اخیر به واسطه اضافه شدن رشته کوراش به این فدراسیون، عملکرد موفق‌تری در بازی‌های آسیایی، پیکارهای قهرمانی آسیا و مسابقات قهرمانی جهان داشته است. ووشو در سال ۱۴۰۳ نیز سال پرترافیک و پراتفاقی را پشت سر گذاشت و علاوه بر موفقیت در مسابقات کسب سهمیه جام جهانی، بازی‌های بریکس، مسابقات جهانی جوانان از رویداد قهرمانی آسیای کوراش در تهران نیز میزبانی کرد.


برگزاری رویداد بین‌الملی کوراش در اسفراین

در روزهای پایانی فروردین ماه سال گذشته، فدراسیون ووشو مسابقات بین‌المللی جام پوریای ولی کوراش را در اسفراین برگزار کرد؛ مسابقاتی که با حضور نمایندگان ۱۴ کشور در دو وزن ۹۰- و ۹۰+ کیلوگرم در گود چشمه زینل خان اسفراین برگزار شد و استقبال بیش از ۱۰ هزار نفر از این مسابقات در زمان برگزاری آن با بازتاب‌های زیادی همراه شد و واکنش مثبت فدراسیون جهانی کوراش را نیز به دنبال داشت.

درخشش ایران در مهد ووشو دنیا

رقابت‌های انتخابی جام جهانی ووشو ۲۹ اردیبهشت ماه سال گذشته با حضور ۳۰۰ ورزشکار از ۳۸ کشور جهان به میزبانی شهر «جیانگ‌یین» کشور چین برگزار شد. ملی‌پوشان کشورمان که در سال ۱۴۰۲ به دلیل عدم صدور روادید از سوی آمریکا مسابقات جهانی تگزاس را از دست داده بودند با حضور در مسابقات یاد شده این فرصت را پیدا کردند تا برای سهمیه مسابقات جام‌جهانی تلاش کنند. در پایان این رویداد تیم ۱۴ نفره ساندا و تالو کشورمان با کسب ۱۳ مدال طلا و پنج نقره بالاتر از چین میزبان و ازبکستان مقتدرانه به‌عنوان قهرمانی دست یافت.


میزبانی تهران از رویداد قهرمانی آسیا کوراش

رقابت‌های کوراش قهرمانی آسیا ۱۹ و ۲۰ خرداد ماه سال گذشته با حضور نمایندگانی از ۲۰ کشور در دو بخش بانوان و آقایان به میزبانی سالن ۱۲ هزار نفری ورزشگاه آزادی برگزار شد. حیدر فرمان رئیس فدراسیون جهانی کوراش و کومیل روزیوف رئیس کنفدراسیون آسیا برای حضور در مجمع آسیایی کوراش و همچنین تماشای این رقابت‌ها به تهران سفر کردند. در بخش بانوان تیم کشورمان با کسب دو مدال طلا، سه نقره و سه برنز پس از ازبکستان که موفق به کسب سه مدال طلا و چهار نقره شده بود به مقام نایب قهرمانی دست یافت. چین تایپه نیز در جایگاه سوم قرار گرفت. در رقابت‌های آقایان نیز تیم کشورمان با کسب یک مدال طلا، پنج نقره و یک برنز پس از تیم ازبکستان نایب قهرمان شد تا در مجموع مسابقات هم تیم کشورمان عنوان نایب قهرمانی را کسب کند. برگزاری این مسابقات در تهران باعث شد تا نمایندگان کوراش کشورمان در بخش بانوان نسبت به دوره گذشته دو پله صعود و تیم مردان نیز یک پله صعود داشته باشند.


کسب ۲۵ مدال در بازی‌های بریکس روسیه

بازی‌های بریکس در خرداد ماه در شهر کازان کشور روسیه برگزار شد و چهار هزار و ۷۵۱ ورزشکار از ۶۰ کشور طی ۱۲ روز در رشته‌های مختلف به رقابت پرداختند. در رقابت‌های ووشو نیز تیم ایران با ۱۸ ورزشکار در تالو و ساندا در این رویداد حاضر شد که حاصل تلاش نمایندگان کشورمان چهار مدال طلا، ۱۰ نقره و ۱۱ برنز بود.


صدیقی برای ۴ سال دیگر رئیس ماند

مجمع انتخاباتی فدراسیون ووشو ۱۳ تیر ماه برگزار شد و امیر صدیقی با کسب ۴۹ رأی از ۵۰ رأی ماخوذه برای دومین دوره متوالی به‌عنوان رئیس فدراسیون ووشو انتخاب شد. امیر صدیقی، عباس شیبک، مجتبی جانعلی، سیدامیر نوری سادات و جعفر عرفانیان؛ پنج نامزد تصدی‌گری ریاست فدراسیون ووشو بودند که جانعلی، نوری سادات و عرفانیان در مجمع حاضر نشدند و شیبک هم به سود صدیقی انصراف داد تا انتخابات با حضور یک کاندیدا برگزار شود.


نایب قهرمانی ووشو ایران در قاره کهن

دهمین دوره رقابت‌های ووشو قهرمانی آسیا ۲۵ شهریور ماه در ماکائو در حالی به پایان رسید که تیم کشورمان به مقام نایب قهرمانی آسیا دست یافت. در این رویداد که با حضور ۲۴۷ ورزشکار از ۲۳ کشور برگزار شد، تیم کشورمان دست به جوانگرایی در بخش ساندا آقایان زده و با ترکیبی از جوانان در مسابقات حاضر شده بود که اقدام بسیار خوبی جهت پشتوانه‌سازی از سوی فدراسیون بود و در عین حال تبعاتی هم در نتیجه‌گیری به دنبال داشت. در پایان این رویداد ملی‌پوشان ساندا و تالو کشورمان با کسب هفت مدال طلا، سه نقره و پنج برنز پس از چین که مقتدرانه با کسب ۱۸ مدال طلا، یک نقره و سه برنز به مقام قهرمانی رسیده بود نایب قهرمان شدند؛ مالزی نیز در جایگاه سوم قرار گرفت. اتفاق مهم این مسابقات کسب دو مدال طلا توسط زهرا کیانی در فرم‌های جین‌شو و چانگ‌چوان بود که نخستین مدال‌های طلای تاریخ تالو ایران در رقابت‌های قهرمانی آسیا به شمار می‌آمد. کیانی در رقابت‌های تیمی دوئلین نیز همراه با هلیا اسدیان به مدال برنز دست یافت. اسدیان هم در فرم نن‌دائو به مدال برنز دست یافت تا عملکرد دختران تالو کشورمان برخلاف تیم پسران که دستاوردی در کسب مدال نداشتند چشمگیر باشد. همچنین یاسمن باقرزاده در وزن ۷۰ کیلوگرم ستاره ساندا ایران بود که توانست با شکست حریف چینی‌اش در فینال مسابقات تبدیل به تنها نماینده کشورمان شود که مقابل حریفی از چین در دیدار رو در رو به برتری دست یافته است، اتفاقی که برای امیرحسین همتی، سهیل موسوی، سوگند سینکایی، صدیقه دریایی و سهیلا منصوریان مقابل حریفان چینی نیفتاد.


جوانان ساندا ایران بار دیگر بر بلندای ووشو جهان

نهمین دوره رقابت‌های ووشو جوانان جهان مهم‌ترین رویداد فدراسیون ووشو در شش ماه دوم سال ۱۴۰۳ بود که از چهار مهر ماه با حضور ۸۰۰ ورزشکار از ۵۰ کشور جهان در برونئی برگزار شد. تیم کشورمان در این مسابقات نیز در بخش ساندا عملکرد درخشانی داشت و در پایان مسابقات با کسب هفت مدال طلا و سه نقره مقتدرانه قهرمان جهان شد. چینی‌ها نیز با کسب سه مدال طلا، چهار نقره و یک برنز دوم شدند و تیم مصر با دو مدال طلا و چهار برنز در رده سوم ایستاد. نکته مهم این رقابت‌ها کسب سه مدال طلا توسط تیم سه نفره دختران کشورمان بود که دو مدال آن با برتری مقابل نمایندگان چینی کسب شد تا شاگردان مریم هاشمی عملکرد درخشانی داشته باشند. با وجود عملکرد درخشان تیم کشورمان در بخش ساندا، اما در مجموع رقابت‌های تالو و ساندا تیم کشورمان پس از تیم‌های چین، اندونزی و مالزی در جایگاه چهارم جهان قرار گرفت. ملی‌پوشان تالو دختران و پسران کشورمان در این مسابقات موفق به کسب دو مدال طلا، شش نقره و پنج برنز شدند، اما این مدال‌های ارزشمند نیز مانع از آن نشد تا تیم کشورمان رتبه‌ای بهتر از چهارم کسب کند. جوانانی مانند رامتین سیاه‌مشته‌ای، ثنا چک، ثنا پناهی، سیدآرشام خلیل‌پور، یونس خدایی، زهرا بت‌شکن و تارا همافر نشان دادند که در صورت سرمایه‌گذاری بیشتر فدراسیون در آینده می‌توانند در تالو دنیا حرف‌های زیادی برای گفتن داشته باشند.


شاهین بنی‌طالبی سهمیه رقابت‌های ورلدگیمز را کسب کرد

رقابت‌های باز‌ی‌های سری جهانی ۱۸ مهر ماه در هنگ‌کنگ برگزار شد و تیم تالو سه نفره کشورمان در این مسابقات به رقابت با رقبای خود پرداخت. در این رقابت‌ها شاهین بنی‌طالبی در فرم «نان چوان و نن گوئن» موفق به کسب مدال طلا شد و سهمیه مستقیم حضور در بازی‌های ورلدگیمز را کسب کرد. در این فرم مصطفی حسن‌زاده نیز به مدال نقره رسید. هلیا اسدیان دیگر نماینده کشورمان بود که توفیقی در کسب مدال نداشت.


میزبانی تهران؛ بهترین مسابقه کوراش سال ۲۰۲۴

فدراسیون جهانی کوراش ۵ دی ماه سال گذشته به صورت رسمی اعلام کرد که میزبانی تهران از سیزدهمین دوره مسابقات کوراش قهرمانی آسیا به‌عنوان بهترین مسابقه سال ۲۰۲۴ این فدراسیون انتخاب شده است.


تغییر و تحولات در انجمن کوراش

فدراسیون ووشو در اواخر دی ماه دست به تغییراتی در انجمن کوراش زد. بر این اساس عباس شیبک به‌عنوان دبیر جدید این انجمن جایگزین کوروش خسرویار شد. همچنین سعید قمی به‌عنوان نایب رئیس اول و مصطفی دلیریان به‌عنوان نایب رئیس دوم و رئیس سازمان تیم‌های ملی انجمن کوراش انتخاب شدند.


حضور ۲ ایرانی در میان بهترین‌های ووشو جهان

در پایان سال میلادی ۲۰۲۴ فدراسیون جهانی ووشو اقدام به معرفی کاندیداهای بهترین ووشوکار سال جهان کرد و دو نماینده از کشورمان در فهرست نهایی مرحله رأی‌گیری آنلاین مردمی قرار گرفتند. در نهایت پس از گذشت یک ماه از اعلام اسامی کاندیداها و در پایان فرآیند رأی‌گیری، زهرا کیانی و امیرحسام محمدی به ترتیب در بخش بهترین تالوکار زن و ستاره آینده ساندا انتخاب شدند تا افتخار بزرگ دیگری برای ورزش ایران ثبت شود.


کادر فنی تیم‌های ملی ووشو معرفی شدند

در اسفند ماه فدراسیون ووشو طی احکامی کادر فنی تیم‌های ملی کشورمان را انتخاب کرد که مهم‌ترین نکته آن جابه‌جایی علی شیرآقایی و رامین موحدنیا در تیم‌های ملی جوانان و بزرگسالان بود. شیرآقایی که یک سال پیش به‌عنوان سرمربی تیم کشورمان انتخاب شده بود با تصمیم فدراسیون به تیم ملی جوانان بازگشت و رامین موحدنیا نیز مزد عملکرد خوب خود در رقابت‌های قهرمانی جهان را با حضور در تیم بزرگسالان دریافت کرد.‌الهه منصوریان، فرشاد عربی و محبوبه کریمی نیز به ترتیب در تیم‌های ملی ساندا بانوان، تالو آقایان و بانوان ابقا شدند. ضمن اینکه حضور محسن محمدسیفی به‌عنوان مربی - ورزشکار در کادر فنی تیم ملی بزرگسالان از اتفاقات جالب توجه بود. همچنین حانیه رجبی و خدیجه آزادپور به‌عنوان سرمربیان تیم‌های ملی تالو و ساندا جوانان و گروه‌های سنی منصوب شدند.


انتهای پیام/